Foto's

CBS HET ANKER ZUIDHORN

Ouderpanel

Ouderbetrokkenheid is iets wat bij Het Anker hoog in het vaandel staat. De afgelopen jaren heeft de Ouderraad zich druk bezig gehouden met onderzoek naar dit onderwerp; wat het is, hoe het bij andere scholen is geregeld, wat de stand van zaken is bij Het Anker en hoe we de komende jaren nog meer aandacht kunnen hebben voor dit onderwerp. 
Hier is uitgekomen dat we de Ouderraad omzetten in een Ouderpanel. Een panel met een vaste kern van enthousiaste ouders, maar ook zeker met ruimte voor alle andere ouders om een steentje bij te dragen. 
 
Het plan is om komend schooljaar een aantal (interactieve) bijeenkomsten te organiseren waarbij interessante onderwerpen worden behandeld en school en ouders samen in gesprek gaan. Denk bijvoorbeeld aan ‘1 jaar in de Noordster! Wat zijn de ervaringen?’ of ‘Nieuwe media (Facebook, Whatsapp)', hoe kun je ze inzetten om betrokkenheid te vergroten?’. Maar ouders kunnen bij het panel zelf ook onderwerpen aandragen. 
 
Voor het vaste panel kunnen we nog ouders gebruiken. Lijkt het u interessant, neem dan contact op met de directie van Het Anker. 
En natuurlijk is iedereen uitgenodigd om de bijeenkomsten van het ouderpanel bij te wonen dus houd de Nieuwsbrief in de gaten voor data en onderwerpen. 
 
Vaste kern Ouderpanel:
 

 

 

 

Josina Koning

 

 

Angela Mellema


 

 

 

 

 

 

Chris ter Veer

 

 

 

 

 

 

 

 

Martine Oostland

 

Marijke Schreurs